fredag 3. juli 2015

Neverwhere av Neil Gaiman

Dette er en bok jeg burde ha elsket. Jeg liker ideen om ett undergrunnslondon ingen i den vanlige byen aner eksisterer, jeg liker bøker der kjedelige mennesker kommer ut for utrolige situasjoner, jeg er glad i engelsk humor. Desverre blir jeg ikke dratt inn...

(se de kule bomerkene jeg fikk i posten idag forresten!)

Så var er egentlig problemet her? Jeg lurer på om det er måten Gaiman skriver som ikke helt funker for meg da jeg hadde samme problemet med Coraline som er den eneste andre Gaiman boka jeg har lest. Jeg blir ikke følelsesmessig engasjert og klarer liksom ikke helt å bry meg om hva som skjer med hverken hovedpersonene eller antagonistene. Om de lever eller dør er meg liksom litt likegyldig desverre og da blir boka tung å komme seg igjennom og jeg har vel brukt mesteparten av uka på denne 370 sider lange boka. Ikke fordi den var tung, men fordi jeg liksom ikke hadde så lyst til å lese i den.

Det må sies den tok seg endel opp mor slutten og at jeg leste denne boka i en ganske følelsesmessig turbulent tid for meg så den fikk kanskje ikke verdens beste sjanse, men det traff liksom ikke skikkelig det her. Nå har jeg begynt på Sandman i tegneserie av Gaiman så får vi se om han fenger meg mer der(watch this space). 

Kommer jeg til å lese mer Gaiman? Ja jeg tror det, jeg har flere bøker med han liggende og det er noe her jeg liker og jeg håper liksom at en av bøkene hans virkelig skal "klikke" for meg og jeg ELSKER Good Omens som han skrev sammen med Terry Pratchett(en annen forfatter jeg heller ikke helt klarer å like på egen hånd).

2 kommentarer:

  1. Jeg slet også med denne, og valgte å legge den fra meg og heller ta den frem igjen senere. Jeg er veldig glad i Gaiman, og både Sandman og American Gods anbefaler jeg av hele mitt hjerte.

    SvarSlett
  2. Godt å høre at jeg ikke er alene og at det er håp for mitt og Neils forhold fortsatt :)

    SvarSlett