torsdag 2. juli 2015

Kaoshjerte av Lise Grimnes

Jeg vet jeg er sent ute her, men det bryr jeg meg ikke så mye om, og det kommer til å bli en vane. Jeg leser sjelden bøker når de er helt nye siden prisene på pocket eller enda bedre Fretex passer lommeboka mi bedre. Denne ble kjøpt inn på ebok på tilbud og må sies å være en av mine virkelige knallkjøp i år.

 (bilde hentet fra goodreads)

Dette er nok den beste norske ungdomsboka jeg har lest på svært lenge. Den handler om 16 årige Minja som våkner opp hjemme alene, forslått og med hukommelsestap, hennes beste venn er forsvunnet og livet vil aldri helt bli det samme igjen. Boka tar oss deretter tilbake i historien og vi får vite hva som faktisk har skjedd.

Historien her er basert på norske sagn og det gir fantasyelementene en følelse av nærhet synes jeg, og Grimnes skriver virkelig godt. For meg som er voksen kan kanskje språket noen ganger virke litt enkelt, men nå er jo ikke dette en bok skrevet med sånne som meg i tankene, men jeg koste meg nå allikevel veldig.  Engasjerende histore, en ny ide basert på norske sagn og litt småklissete kjærlighet uten at selv en voksen mann synes det blir altfor teit, er tilsammen så bra at den kan anbefales til alle som har lyst på en medrivende og enkel bokglede.

2 kommentarer:

  1. Jeg er ikke bestandig en av de første som leser de nyeste bøkene jeg heller. Av og til kan det gå måneder og år før jeg leser dem. Det varierer veldig. Så det gjør ikke noe. Bøker har jo ingen holdbarhetsdato:)

    Reflekterende tanker du har og du skriver godt. Så det er bare å fortsette med dette:)

    SvarSlett