lørdag 26. september 2015

Aerith (Elemtdragene#1) av Anniken Haga

Jeg må innrømme at en ting jeg gruer meg til som bokblogger er den første gangen jeg får tilsendt en bok for å skrive om som jeg virkelig ikke liker. Jeg vet jo samtidig at jeg må være ærlig, men jeg hadde ikke hatt noe glede av det.


Heldigvis slapp jeg det denne gangen også.

På baksideteksten kan man lese:

I mattetimene drømmer Saga seg bort. hun reiser til planeten Caeli. Et sted med drager og magikere og guder, helt ulik hennes virkelige verden.
Men en drøm er en drøm, og ingenting mer...

Så da Saga våkner omringet av røvere i en støvete kløft etter å ha besvimt på vei hjem fra skolen, tror hun først at det er faren som prøver å lære henne en lekse.
Først når hun blir solgt som slave og trues med å bli brent som heks, skjønner hun at hun er i alvorlig trøbbel.

Saga snakker kanskje ikke språket, men hun kjenner den nye verden som omgir henne.
Det er, tross alt, hun som har skrevet den.
Og det var ikke slik historien skulle ende...


Dette er en veldig lettlest liten bok på bare 167 sider som var fort gjennomført på en kveld. Dette gjør jo også at dette ikke akkurat er av de mer komplekse fantasyhistoriene jeg har lest, men jeg koste meg så lenge det varte. 

Verdensbyggingen er enkel, men god nok til at det ikke er et irritasjonsmoment. Saga er en troverdig karakter, men jeg kunne nok godt tenkt meg å komme litt nærmere inn på henne. Dette kan det jo godt hende vi får utover i serien.

For å ta de tingene jeg ikke er så fornøyd med så er det vel at jeg kunne tenkt meg en bedre jobb fra forlaget Liv forlag på et par momenter. Jeg synes omslaget blir litt enkelt. Illustrasjonen foran er litt enkelt tegnet og her kunne man brukt litt mer penger for å bli en mer fristende bok i butikkhyllen. Språkvasken kunne også ha vært gjort litt bedre da det er noen skrivefeil her og der som burde vært lett å plukke opp.

Så i det hele er dette en ganske god bok av en ung og lovende forfatter. Jeg gleder meg til å lese videre i serien når det kommer flere bøker og det selv om nok denne boken nok passer bedre for de som er en hel del yngre enn meg.

(Boken ble sendt til meg som leseeksemplar fra forfatteren selv)

5 kommentarer:

 1. Du kommero over det etter hvert. Når det har gått en stund når man kommer over bøker som ikke faller i smak så er det ingen problem å si det som det er. Jeg har aldri hatt problemer med det. Men så er jeg ærlig person. Så det vil nok gå lettere for deg å skrive om en bok du ikke liker av seg selv. Det er selvsagt ikke gøy, men man kan ikke like alt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det jeg prøver å si er at du trenger ikke å være redd for å si det som det er. Det går bedre etter hvert. Det er selvfølgelig ikke gøy å såre en forfatter, men en mening er en mening, og det er det viktigste:)

   Slett
  2. Ja det går nok greit når det skjer. Og jeg kommer uten tvil til å være ærlig uansett, men det er morsommere å skrive om gode bøker :)

   Slett
 2. Fin anmeldelse. Jeg har ikke lest boka, men er helt enig i dette med forsiden, som jeg har forstått at forfatteren selv har tegnet. Hun er ingen dårlig tegner, men jeg tror det må noe annet til for å visuelt friste målgruppen.

  Personlig vil jeg ikke ha direkte kontakt med forfattere, jeg føler det er ryddigere om det går gjennom forlagsansatte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør det sikkert enklere ja. Som helt ny blogger tar jeg egentlig imot de mulighetene jeg får da endel forlag ikke svarer meg engang.

   Jeg skal nok allikevel klare å skrive det jeg mener, jeg tenker det er det minste jeg kan gjøre.

   Slett