søndag 1. november 2015

Oppsummering av oktober og litt annet

Ser ut som om alle driver med oppsummering av oktober om dagen så jeg tenkte jeg skulle slenge meg på uten at jeg lover at det blir en fast greie(se hvor bra det gikk med favoritt på fredag-spalten min).

Så jeg kom meg igjennom åtte bøker i oktober, noe jeg vel er greit fornøyd med:

- Med hatet som drivkraft av Patrik Asplund
- På talefot med hunden av Turid Rugaas
- Tidsrosen av Ørjan Karlsson
- Drabant av Øyvind Holen og Mikael Noguchi
- Rekviem av Øystein Wiik
- Når livet er kjipt- En håndbok for unge folk av Oda Rygh
- Dødsarkiv. Mayhem 1984-1994 av Jørn Stubberud
- Badboy av Jørn Lier Horst og Trond Einar Frednes

Av disse så klarte jeg å skrive om seks av dem noe jeg er veldig fornøyd med. I tillegg skrev jeg om Evna av Siri Pettersen som jeg egentlig leste i september, men som jeg måtte vente på utgivelsen for å publisere om.

I tillegg har bloggen min nå kommet opp på over 2000 sidevisnnger og det er jo gøy. Jeg har vært på to bokarrangementer noe jeg aldri har gjort før. Leseksemplarene har begynt å strømme inn noe jeg synes er topp så jeg må takke Gyldendal, Kagge og Fair forlag for.

Så jeg må vel si den bloggegreia bare blir morsommere og morsommere og at jeg føler jeg har blitt bedre til det siden jeg begynte i begynnelsen av juli.

Ting jeg ønsker meg for fremtiden:

- Rekke å lese og skrive om enda flere bøker.
- Klare å få ned boksamlingen i en størrelse som gjør at den får plass i                   bokhyllene eventuelt klare å få pressa inn flere bokhyller på det lille loftet mitt. Jeg tror nok at det eventuelle er mer sannsynlig enn det første.
- Klare å lese flere bøker i måneden enn jeg får i posten/kjøper/låner sånn at TBR-lista minker litt.
- Flere lesere og veldig gjerne flere kommentarer!
- Lese ferdig alle de bøkene jeg har på currently reading lista mi på goodreads og i det minste komme litt videre i Dante's Divine Comedy som har ligget påbegynt, men uelsket i flere måneder...

Akkurat nå driver jeg å leser den fantastisk illustrerte nye utgaven av Harry Potter and the Philosophers Stone, Mysterier av Hamsun og Hvem drepte Birgitte Tengs av Bjørn Olav Jahr.

Andre bøker jeg gleder meg til å lese i november er:

- India av Joar Hoel Larsen
- Den tomme plassen i vitrineskapet av Ingar Sletten Kolloen
- Blodets Galskap av Elisabeth Øvreberg
- Et hardt slag av Jan Mehlum

Det var vel det tenker jeg. Håper noen hadde glede av det :)

God lesenovember!

6 kommentarer:

 1. Jepp, noen hadde glede av det :) Kjekt å se oppsummeringen din, fortsett med det! Har ikke lest noen av dine bøker i oktober, men Badboy har jeg hørt mye om, så kanskje jeg skal ta en titt på den... Jeg skal lese Odd Karsten Tveit sin "murstein" i november, så det spørs om det blir så mye blogging på meg :) Nyt den siste høstmåneden!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja den er solid. Har sett på den på jobben.

   Slett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
 2. Jeg kaller det for månedens bokanbefaling og i etterrtid begynte andre å kalle det for oppsummering. Men holder det til bokanbefaling og litt opssummering så vet ikke om det var det månedlige innlegget som inspirerte de andre med noe lignende. Jeg husker i hvert fall at jeg var tidlig ute med månedens bokanbefaling :)Ser ut som du har lest mye og veldig variert:) Fortsett med det:)

  SvarSlett
 3. Ja jeg har vært flink til å variere. Har blitt litt mye fantasy i år. Hjelper å jobbe på bokhandel da får man med seg noe av alt.

  SvarSlett
 4. Jeg syntes det er helt topp med slike oppsummeringer, både å skrive selv og lese andres, så det håper jeg at du fortsetter med. Jeg har ikke lest noen av dine, men Badboy vil jeg se nærmere på og jeg lurer meg på om jeg ikke fikk tilsendt "Tidsrosen" også, så da leses den sikkert en eller annen gang. Ellers så står jeg i ebokbib-kø når det gjelder Birgitte Tengs boken- den ser jeg frem til å lese selv om det sikkert blir litt vondt også. Ha en fin lesemåned i november du også :-)

  SvarSlett